GGZ Friesland loopt en fietst 555 kilometer voor een inclusievere samenleving

GGZ Friesland neemt dit weekend deel aan de landelijke estafetteloop Socialrun en levert hiermee een (financiële) bijdrage aan de bestrijding van vooroordelen en stigmatisering rond psychische aandoeningen. Van 20 tot en met 22 september, rent en fietst een groep van 25 GGZ Friesland medewerkers de 555 kilometer non-stop estafette. Samen met meer dan 40 andere teams uit heel Nederland. 

Route dit jaar door Friesland

De start en finish zijn in Utrecht. De officiële route loopt dit jaar ook door Friesland, langs een aantal ggz-locaties. In Drachten, Leeuwarden, Sneek en Heerenveen organiseren we samen met cliënten activiteiten. Franeker is zaterdag 21 september een officiële doorkomstlocatie: alle teams kunnen daarbij gebruik maken van diverse faciliteiten zoals sanitair, eten en slaapplekken. Langs de route worden de deelnemers op verschillende manieren aangemoedigd. Zoals in Reduzum, waar de inwoners van het dorp 

een feestelijke doorkomst organiseren.

Locatie GGZ Friesland Geschatte doorkomsttijd
Drachten – MindUp - Michaëlsberg 101 11:00
Leeuwarden- Dammelaan - Drie Dukatons 15 15:00
Franeker - Burg. J Dijkstraweg 6 17:00
Sneek - Janck Douwamastraat 39 20:00
Heerenveen - Kastanjelaan 1 22:00

 

“De Socialrun haalt geld op om initiatieven te financieren die iets doen tegen stigma in de ggz. Dat is voor mij de reden om me opnieuw in te zetten”, zegt Anton Becker, die voor de derde keer meedoet. Anton kwam ooit als cliënt bij GGZ Friesland, maar werkt inmiddels al zes jaar als ervaringsdeskundige voor de organisatie. “Stigma staat herstel en goede zorg op allerlei manieren in de weg. Door met GGZ-instellingen vanuit het hele land samen op te trekken, helpen we dit maatschappelijke probleem aan te pakken en indirect de druk op de zorg te verminderen.”

Geld inzamelen; doneren kan nog steeds.

De gedachte achter de 555 kilometer lange tocht is aandacht vragen én geld inzamelen. Nog altijd worden mensen met psychische problemen geconfronteerd met negatieve beeldvorming over hun stoornis. Het via www.ggzfriesland.nl/socialrun ingezamelde geld – mensen en bedrijven kunnen doneren – wordt volledig benut om projecten van de Socialrun te financieren. Deze projecten richten zich op de zogeheten ‘sociale inclusie’. 

Kijk op Socialrun - GGZ Friesland voor meer informatie en voor de route 2024 op Route - Socialrun. Klik hier om direct een donatie te doen

Kaart Social Run Friesland32
Kaart Social Run Friesland3

Sponsoren van 2024

Ook sponsor worden?

Security Noord Nieuwenhuis

Security Noord Nieuwenhuis (1)

Topdesk

 

 

Topdesk Logo PNG

Bourguignon

 

 

Bourguignon Verhuur (Grijs)

Westra

Westra Logo[15]