Onze behandelingen
Wij kunnen je helpen als je ernstige psychiatrische problemen hebt. Je krijgt bij ons de behandeling die je nodig hebt. Je maakt tijdens je behandeling eigen keuzes. En wij ondersteunen waar dat nodig is.
Een behandeling volgen kan best heftig zijn. Daarom is het belangrijk dat je er niet alleen voor staat. In overleg met jou betrekken we graag jouw familie en naasten bij jouw behandeling.
Hieronder vind je een overzicht van de behandelingen die wij bieden.
Crisisbehandeling
GGZ Friesland Spoed is er voor mensen die in een psychische noodsituatie zitten. Onze crisisdienst bekijkt meteen wat er aan de hand is en welke hulp je nodig hebt. Een huisarts, medisch specialist of een GGD-arts kan deze crisisdienst inschakelen.
Traumastoornissen
Wij zijn er voor mensen die last hebben van nare gebeurtenissen uit het verleden. Een voorbeeld hiervan is lichamelijk of geestelijk geweld. Of seksueel misbruik. Je kunt hier nog iedere dag last van hebben, ook al is het soms lang geleden. Dan heb je een traumastoornis.
Regioteams
Bij GGZ Friesland helpen we jou het liefst zo dicht mogelijk bij huis. We werken daarom met regioteams. Deze regioteams zitten verspreid door de hele provincie. Zo kunnen we zorg bieden in jouw vertrouwde omgeving.
Persoonlijkheidsstoornissen
Wij zijn er voor mensen die door een persoonlijkheidsstoornis vastlopen in hun leven. Je hebt door je stoornis moeite om jezelf in anderen te verplaatsen.
Ontwikkelingsstoornissen
Wij zijn er om mensen met een ontwikkelingsstoornis te helpen. Zij hebben door deze stoornis vaak problemen op verschillende gebieden. Problemen op school, werk, in de vrije tijd of in contact met andere mensen.
Forensische psychiatrie
Wij zijn er op de afdeling Forensische Psychiatrie voor mensen met (dreigend) grensoverschrijdend gedrag.
Eetstoornissen
Wij zijn er voor mensen die verstrikt zijn geraakt in problematisch eetgedrag en een eetstoornis hebben ontwikkeld. Er zijn verschillende uitingen van problematisch eetgedrag. Bijvoorbeeld heel weinig eten, eetbuien of heel veel eten.
Complexe rouw
Wij zijn er voor mensen met ernstige rouwklachten. Deze rouwklachten komen doordat je iemand hebt verloren die je goed kende. De klachten zorgen voor problemen in het dagelijks leven.
Klinische vervolgbehandeling
Op de Klinische Vervolgbehandeling (KVB) helpen wij mensen die 24-uurszorg nodig hebben. Mensen met een psychische aandoening, soms ook met een verslaving.
Kind- en jeugdpsychiatrie
Kinnik is gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van kinderen en jongeren tot 15 jaar die problemen ervaren en daardoor vastlopen in hun ontwikkeling.
Jongvolwassenencircuit
Ben jij tussen de 15 en 25 jaar en loop je vast door mentale problemen? Bij GGZ Friesland staan we klaar om je te ondersteunen en te begeleiden. Die hulp bieden wij via ons jongvolwassenencircuit: het JVC.
Ouderenpsychiatrie
Van Andel Ouderenpsychiatrie is er voor ouderen die last hebben van psychische problemen, waardoor ze zich beperkt voelen in hun dagelijks leven.
Hulp bij wonen en werken
Bij MindUp geloven we in jouw kansen en mogelijkheden: ook met een psychische kwetsbaarheid kun je een zinvol leven leiden.
Heb je hulp nodig?
Neem dan contact met op je huisarts. Je huisarts verwijst je door naar GGZ Friesland. Je kunt jezelf niet aanmelden voor een behandeling.