Op deze pagina
Klinische Vervolgbehandeling
Op de Klinische Vervolgbehandeling (KVB) helpen wij mensen die 24-uurszorg nodig hebben. Mensen met een psychische aandoening, soms ook met een verslaving.
De KVB is voor patiënten die vaak al vele vormen van zorg gehad hebben. Deze zorg was niet genoeg. Daarom is het nodig dat ze langere tijd 24 uur per dag zorg krijgen. Patiënten krijgen bij de KVB een behandeling op maat. Zo kunnen ze alsnog op verschillende levensgebieden verbeteren.
Direct naar
Dit is ons doel
Het doel is om jou door te laten stromen naar een vervolgplek. Het liefst naar een ‘eigen’ woonplek.
Zo helpen we jou
Wanneer je in zorg komt bij de KVB, heb je last van een psychische aandoening. Je hoort bijvoorbeeld stemmen in je hoofd. Of je hebt last van stemmingswisselingen. Door deze aandoening kun je ook problemen op andere gebieden krijgen.
Zo kun je moeite hebben met het onderhouden van contact met anderen. Of je hebt geldproblemen. Of het lukt je niet om een geschikte woning te vinden. Op de KVB helpen we ook mensen met een verslaving.
Ons team met behandelaren helpt op meerdere gebieden en op meerdere manieren. Zo kan de ene patiënt met weinig begeleiding zelf wonen en werken. Terwijl een andere patiënt juist meer behandeling nodig heeft en op de afdeling blijft. We bieden daarom verschillende soorten hulp. Welke hulp je krijgt, hangt af van jouw situatie.
Onze zorg richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van jouw leven waar dat mogelijk is. We kijken daarbij altijd naar jouw wensen en wat jij nodig hebt. Uiteindelijk moet de behandeling ervoor zorgen dat je de regie krijgt over je eigen leven. Zo kun je zoveel mogelijk deelnemen aan de samenleving.
Dit zijn de verschillende afdelingen van de KVB
De KVB heeft twee verschillende afdelingen. Dit zijn de KVB Lankwert en de KVB Nij Lankum.
KVB Lankwert is een open afdeling met drie verschillende mogelijkheden om te verblijven. Dit zijn de studio’s en de bungalows.
In de studio’s werk je aan je terugkeer in de maatschappij. Deze woonvorm bestaat uit 49 appartementen. Hier kun je voor langere tijd onder begeleiding verblijven en wonen.
In de bungalows woon je als je naast een psychiatrische aandoening ook lichamelijke problemen hebt. Je hebt daarom iedere dag veel begeleiding nodig. Hier is een duidelijke indeling van de dag belangrijk.
KVB Nij Lankum
KVB Nij Lankum is een (deels) gesloten afdeling met verschillende verblijfsmogelijkheden. Zo zijn er de woonunits 1, 2 en 3. In woonunits 1 en 3 wonen patiënten met een ‘dubbele diagnose’. Dat betekent dat je naast een psychiatrische aandoening ook een verslaving hebt. Hier werken we volgens een vaste structuur aan een drugs- en alcoholvrije toekomst.
Unit 2 is een gesloten afdeling. Hier verblijf je als je voor langere tijd veel zorg nodig hebt. De hulp die je hier krijgt is nodig om in hele kleine stapjes te herstellen.
Tot slot zijn er nog de woonunits. Hier woon je als je al lange tijd problemen hebt op meerdere levensgebieden. Je hebt daarnaast moeite in een groep. In een woonunit kun je op jezelf wonen. Ook hier helpen we je om jouw herstelproces alsnog op gang te helpen.
Folders
Locatie
Klinische vervolgbehandeling
Burgemeester J. Dijkstraweg 6
8801PG Franeker
088-3365602
Veelgestelde vragen
Wat gebeurt er na de aanmelding?
We verwerken de aanmelding zo snel mogelijk. We nodigen je eerst uit voor een intakegesprek. In het intakegesprek bespreken we de klachten en bepalen we hoe en waar we jou het beste kunnen helpen. We vragen je meestal om voor het gesprek een vragenlijst in te vullen.
Kan ik mijn behandelaar spreken?
De receptie of zorgadministratie kan kijken of jouw behandelaar er is. Is hij of zij er niet? Dan maken we een terugbelverzoek. We hebben alle telefoonnummers van de recepties of zorgadministratie op 1 pagina gezet.
Ik heb een vraag over mijn medicatie. Bij wie kan ik terecht?
Bel de zorgadministratie waar je in behandeling bent. De medewerker van de zorgadministratie helpt je verder. De telefoonnummers vind je hier: locatie-overzicht.