Op deze pagina

Persoonlijkheidsstoornissen

Wij zijn er voor mensen die door een persoonlijkheidsstoornis vastlopen in hun leven. Je hebt door je stoornis moeite om jezelf in anderen te verplaatsen. Je emoties zijn heftig en wisselen vaak sterk. Het ene moment ben je boos, het andere moment ben je vrolijk. Je gedrag is heel onvoorspelbaar. Dit zorgt voor problemen op het werk, op school of in relaties.

Direct naar

Wat is een persoonlijkheidsstoornis?

Door een persoonlijkheidsstoornis kun je ook andere klachten krijgen. Voorbeelden hiervan zijn somberheid, boosheid, angst, eetproblemen en de neiging tot middelengebruik. Met middelengebruik bedoelen we alcohol of drugs. Het is daarom belangrijk om hulp te zoeken.

Dit is ons doel

Ons doel is dat je leert omgaan met je stoornis. Zo kun je je leven zo goed mogelijk inrichten.

Zo helpen we jou

Welke hulp je krijgt, hangt af van jouw situatie. We kijken eerst welke klachten je hebt en waar deze vandaan komen. Samen maken we een plan. Dit noemen we het behandelplan. 

In dit plan staat hoe we jou helpen en hoelang dit duurt. Wij helpen je om beter om te gaan met je gevoelens en gedachten.  

Je kunt bij ons terecht voor gesprekken en therapie. Dat gebeurt één op één. Naast deze gesprekken kun je ook langskomen voor bijeenkomsten met een groep. Bij deze bijeenkomsten deel je ervaringen en leer je van elkaar. 

Wie helpen jou?

Er zijn meerdere mensen die jou helpen. Je praat met een psychiater over je klachten en welke hulp je nodig hebt. Je hebt ook gesprekken met een psycholoog of sociotherapeut. Zij helpen je om jouw gevoelens beter te begrijpen. Soms volg je therapie samen met familie of vrienden. Deze therapie krijg je van een systeemtherapeut.  Als je creatief bezig wilt zijn, krijg je hulp van een creatief therapeut. Om te bewegen en ontspannen helpt een psychomotore therapeut jou. 

Familie en vrienden zijn belangrijk

Wij vinden het belangrijk dat vrienden en familie onderdeel zijn van je behandeling. Ze zijn daarom van harte welkom bij het eerste gesprek. Zij kunnen jou steunen en ons meer informatie geven. Zo krijgen we een goed beeld van jouw klachten en jouw situatie. Je mag ook iemand meenemen naar de behandeling.  Zo snapt diegene ook beter wat er met jou aan de hand is.

Folders

Afspraak afzeggen of verplaatsen

Het is belangrijk dat je langskomt bij de afspraken die we inplannen. Zo verloopt je behandeling zo goed mogelijk. Lukt het toch niet om langs te komen? Laat het dan zo snel mogelijk weten. Doe dit minimaal 24 uur van tevoren. Je kunt je afspraak afzeggen via de zorgadministratie: 088-3365601

Locatie

Polikliniek Persoonlijkheidsstoornissen
Borniastraat 34b
8934AD Leeuwarden
088-3365601

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er na de aanmelding?

We verwerken de aanmelding zo snel mogelijk. We nodigen je eerst uit voor een intakegesprek. In het intakegesprek bespreken we de klachten en bepalen we hoe en waar we jou het beste kunnen helpen. We vragen je meestal om voor het gesprek een vragenlijst in te vullen.

Kan ik mijn behandelaar spreken?

De receptie of zorgadministratie kan kijken of jouw behandelaar er is. Is hij of zij er niet? Dan maken we een terugbelverzoek. We hebben alle telefoonnummers van de recepties of zorgadministratie op 1 pagina gezet.

Ik heb een vraag over mijn medicatie. Bij wie kan ik terecht?

Bel de zorgadministratie waar je in behandeling bent. De medewerker van de zorgadministratie helpt je verder. De telefoonnummers vind je hier: locatie-overzicht.